Friday, January 22, 2010

silap no phone la boo

pagi nih aku cam ada hangin terkejut
sedang asik-asik aku skype ngan si dia
tiba-tiba dia lost connection
urm.... line internet berat agaknya..

tup-tup..ringgggg ringgggg
phone aku bunyi..
memandangkan tak banyak 
no yang aku copy lam iphone nih..
aku cuba letak no yang terpenting dulu...


ops.. its call from my boo
aku dengan suara agak manja angkat phone
"hello.. takder connection ker?"
then..jeng jeng
"awak anta msg kat saya semalam ker? sapa neh?"
aku dah mula kompius juga
apa pasal suara si dia dah bertukar jadi sedikit lembut
aku jadi heran...
cakap pun ala-ala orang kolumpo ngan aku..
aku rewind balik msg aku semalam..
"online? where r u?"


then aku cakap la..
"eh awak saya mmg anta msg semalam..pasal online"
"tapi saya rasa saya salah nombor la.. "
"mintak maaf laa erk.. "
mamat tu cakap lagi
"suara nih cam kenal.. awak siapa ek?"
argghhh mamat nih aku cakap salah nombor dah ar
ingat aku nak kelentong dia agaknya..
then aku cakap lagi
"sorry awak.. saya mmg salah nombor.."
"awak tak kenal saya kot"


gangggggg.... aku off call ...
sekali aku cek balik no.. 
betul la no belakang patut 6 aku buat 9
kehkeh .. sekali aku terbalik cam keluarga 69..
dem...! malu malu


(p/s: patutlah si boo tak tanya pasal sms ngan aku semalam
rupanya aku salah org.. tapi cam tepat2 je.. lepas aku sms..dia online.) 
love is the air, 

 

5 surat cinta ♥ :

ida..yu said...

tu maksudnya ada jodoh kita ...

ida..yu said...

tu maksudnya ada jodoh kita ...

Linn سي ڤاري ڤاري said...

jodoh ape nih yu??? budak tu berjodoh ngan aku ker??? ish ish

Incek Arif said...

biasa berlaku tu kaklin, nombor tu memiliki sifat zahir yg sama, cuma ia terbalik

Linn سي ڤاري ڤاري said...

urm.. tu ar.. kehkeh.. tapi yang dop tahan yer.. siap anto mesej balik lah plop..jeng