Friday, January 29, 2010

diari balik kampung

26hb Jan 2010
tolak balik dari kb..
dah tengahari .. kul 12 lebih
drive sorang je
pasang lagu kuat2 cam biasa
dan melalak sorang-sorang
hujan giler lebat sepanjang jalan..
tapi ada port-port yang aku berhenti
aku gambar..
pasal comel sangat la.. 
sampai tak awal
walopun aku dah abis pecut .. 
kan bawak slow siyes aku mengantuk..
then sampai umah terus balik
pehh... mak aku buat gulai terung
its must be.. akak aku yang bagitahu
aku nak makan.. 
apa laie duk makan gulai terung laa
petang tu lepak umah jer pasal hujan
sorry boo.. plan sutum celup tepom kansel.. kempunan :(

tang malam kuar makan kat Kelulut
agak kalut sebab aku janji ngan si dia
maner tahu awal pulak dia sampai .. 
akak aku tak balik kedai agi.. so aku suh dia singgah
dia agak was-was...tapi singgah jugak.kehkeh
berlima kami..
makan sampai habis.. sambil bercerita ceriti

27hb Jan 2010
bangun awal .. janji detim start kul 10.. tapi kul 11 baru si dia sampai
terima kasih boo amek cuti rai saya balik
byk kerja nak siapkan hari nih..
destinasi pertama- gi kerat can zigzag seluar yang koyak rabak
malu nak tunjuk kat abang tu.. tapi abang tu sporting je
zigzag jugak.. murah giler 9 ringgit jer.. 
lenkali bawak gi situ lagi boo
after gi celcom...gi buat family plan..
cik yang kat kaunter tu suh aku tulis
"tulis nama abang kat sini, kak.."
"kat sini satu agi kak.. tulis nama abang"
peh.. sejak bile pulak ber"abang" neh
tapi aku tulis jugak..cam paham-paham jer..
si dia aku tgk dah tersengih.. (ok .. tipu.. dia cool je :P)

then gi farmasi Lee.. cari ubat alergik
belakang aku dah naik merah sebab panas... arghh

lepas tu gi Pulau Kambing.. pusing2 tak jumpa kedai binatang
mak aku pesan suh beli makanan rebit.. takda
gi makan dulu.. best juga . tempat makanan kampung..
ada sayur terung.. makan lagi laa.. :D

after tu gi cari lagi makanan rabbit.. takder..
malas nak cari nak gi batu buruk..
sebab tak tahan.. kena amek angin
sempat jugak amek gambar.. best angin.. cam nak tido kat situ

balik singgah beli nasik ayam dan rojak ayam
seperti biasa ada je yang nak kirim.. 
singgah ke Marang...
amek gambor lagi.. best..scenery dia..
lenkali baru upload..
then boo antor aku balik dengan selamatnya

malam kul 8 bertolak balik dari trg ke kb..
bawak kete cam pelesit laju..
hahaha.. aku lah tu.. 
selamat sampai...amin..
love is in the air,



4 surat cinta ♥ :

deusXmachina® said...

mana kepok losong???
erk888

Linn سي ڤاري ڤاري said...

laa.. tak kirim pun :P

elly hamzah said...

hoh!cepat2ler makcik wess..xyah drive sensorang, bila dh ber2 cam byk citer jer nanti..xdelah sepiii

Linn سي ڤاري ڤاري said...

kalu ada dua orang... saya nanti bukan byk benda nak cakap.. tapi sedap tidor laaa... orang lain drive..kehkeh