Saturday, January 16, 2010

tergadai sony kerana iphone


hari nih bangun awal.
pasal lepas dengar maid aku 
vacuum floor.. bising sangat
sampai takleh sambung tidor..

urm.. teringat sms kakak aku semalam..
"ko nak suh aku pakai bil.. boleh.. bak mai phone satu"
perghh.. demand giler..
siap nak phone satu



sebenarnya aku dah lama nak beli tu Iphone
tapi maxis nih cam haram
nak kena commitment pulak
tu yang duk tangguh sampai sekarang

aku dah lah pakai line corporate 
company bayor..
takkan nak buat line lain
jadahnya nak pi pakai dua-dua bil no maxis
so ..mangsa aku adalah kakak aku..


aku nak iphone
aku bagi dia line tu
monthly dia bayar je la..
bijak jugak idea aku tu...
tapi pengeras dia 
"phone sony ko tu bak kat aku"
ngeeee.. kakak aku lagi bijak dari aku!!!! 

ada gak aku dengar orang kata Iphone tak bagus
kata-kata hasutan seperti
"tak payah la linn, rugi ko beli.. cam haram je Iphone"
pada sesiapa yang pernah kata camtu
nih aku balas
"aku tak kira.. i want it so much..apa jadi..jadi laa"



takpe la.. 
janji dapat iphone then dia nak commit bill
aku rela bagi phone sony aku tu..


(p/s: aku sayang kakak aku, tak sayang maxis)
 
love is in the air,




4 surat cinta ♥ :

ina sayang dear said...

selamat memakai iPhone baru kak linn.. kui3.. reg new line ngan maxis dpt iPhone free ek..?

Linn سي ڤاري ڤاري said...

bukan laa!! commitment.. dop pakai lagi.. tapi sedang ke arah itu,, eksaited nims.. kehkeh

ina sayang dear said...

erk?? cmtment?? (ina blur2 bewok & berlalu pergi)

Linn سي ڤاري ڤاري said...

haha! monthly komitment laa!