Thursday, January 14, 2010

diary 3 hari bersama Mr.Boss


12hb Januari 2010
hari nih bos datang..
so seperti biasa aku kenalah
bangun awal pi office 
bila aku sampai..
ngeee... mr.boss dah ada..
so terus dia ajak breakfast..
aku sebagai pemandu tak bertauliah..
pandu kereta pi cari kedai makan..port biasa
sesudah makan.. seperti biasa
ke bank.. tapi kali nih ke Public Bank..
dari Public Bank terus ke 
Majlis Perbandaran Kota Bharu
atas urusan nak sambung lesen perniagaan..
cam sial lama punya tunggu..
dia suh mari esok..
so balik office.. encik boss suh pasang banner
giler kali nih dia bawak byk banner..
so encik-encik maintainance building yang buat..
aku tukang arah je. kehkehkeh
sampai petang ke malam pasang banner..
siyer letih.. malam tido awal teruh
walaupun tukang arah.. encik boss tetap nakkan gaji aku 
tu yang aku sayang encik boss sangat-sangat..



13hb Januari 2010
bangun awal .sangat awal sebenarnya..
untuk ke MPKB.. urm..
pegawai tak ada..demmm!!!
tapi mujur penolong dia ada..
dah elok-elok aku tunggu..
dia nak gi taklimat pulak..
bos aku dah muka cam karipap..
dah lah lapar tak makan agi..
tapi baik jugak Cik Gayah tu suh CC dia buat
so..berjaya lah kes sambung lesen aku..
pastu gi cari makan ngan encik boss
balik sambung pasang lampu pada banner semalam..
tak abis lagi..
tapi tak sempat jugak abis... aku kena ke Terengganu...
hapeee..... tiba-tiba encik boss nak gi Terengganu..
giler bengang.!!
apa nak kata.. drive terus ke Terengganu
sampai Terengganu dah petang...
tapi encik boss sempat gi bank..
aku sempat gi Musaini Auto..
urusan kereta kejap.. kehkeh...
encik boss kata malam nih bertolak balik Kota Bharu..
aku muka cam haram je penat..
apa nak kata...
sampai malam.. keluar dinner beramai-ramai
dah lewat sangat..
tapi bab makan wajib je attend..kehkeh
then encik boss kata..
tak jadi malam nih balik.. esok aje.. ngeeee
tapi aku tak sempat balik rumah..
tidur umah adik encik boss je


14hb Januari 2010
celik-celik je mata
adik encik boss bagi makan bubur
rezeki jangan tolak..
then encik boss  kata
jom bertolak balik..
siyes.. mujur aku dah get ready dari semalam..
so balik la.. encik boss yang pandu
sebab aku mengantuk..
kehkehkeh.. 
sampai Kota Bharu..
giler byk dia nak suh aku buat 
pasal malam nih dia dah nak balik..
urm.. tapi aku biasalah dengan cekap..
kerja semua yang dia minta..settle semua
malam.. akhirnya encik boss berangkat pulang
alhamdulillah..


p/s: aku agak korang faham kenapa encik boss bg aku naik gaji..!

apapun terima kasih encik boss



love is in the air,



6 surat cinta ♥ :

deusXmachina® said...

Ada unsur2 pembodekan bos di situ
erk888

LINN AZIZ said...

eh mane ada!! pekerja terbaik neh!

Anonymous said...

terbaik ker terbalik?

LINN AZIZ said...

terbaik arr!

ina sayang dear said...

tahniah sbb encek boss tu baek ngn kak linn.. kene menuntut neh...

LINN AZIZ said...

kehkeh.. o mesti..!! asal naik gaji :P