Monday, February 21, 2011

cincin perkahwinan


dear diary
pada 19.feb 2011
misi mencari cincin dan barang kemas berjalan.
sebelum tu ada jugak lah usha design-design dari webpage
so pada hari kejadian.. bergerak la untuk membeli nye... uhuks..

banyak yang boleh dijadikan pilihan.
kedai pun banyak boleh tengok
tunggu korang hulur duit nak beli je
design habib memang best sesuai dengan nama dan harganya 
tapi tak perlu la nama-nama. 
bila pakai orang bukan nampak pun. ahakss
*mood jeles pasal takder duit manyak
poh kong pun sama.. ada jugak aku round-round kat poh kong
tapi takder pulak aku berkenan design dia
maybe sebab masa tu design baru abis
cina beli pasal depa nak raya. haishhh
that day yang aku pergi kat lazo diamond
usha-usha cincin lelaki.. tapi design dia heavy je ada
penuh ngan permata segala..
ada yang simple dan aku berkenan tapi harga macam nak pengsan aku nengok

berjalan-jalan dengan incik yang nak memakai cincin
sampai ke airport kuala terengganu aku jelajah
semata-mata nak mencari cincin yang berkenan 
design dah ada yag berkenan dah.. siyes sangat la comel
try punya try.. haiyooo takdak saiz pulak
cek kat kota bharu pun tadak..
HQ kl tutup la pulak.. * frustttttt

macam-macam design yang boleh didapati di pasaran
asal poket korang tebal semua boleh on.
tapi yang penting cincin tu korang berkenan.
nak pakai sampai mati tu..
cincin kahwin tu beb!! huhu
aku punyer.. seawal pagi tu..
heret mak aku gi kedai emas.. kedai biasa-biasa je.
yang penting emas tulen. 
cari lah seurat dua gelang..
yang penting... ada nama aku terpampang kat atas.
*mood suka cari barang kemas
*tips*
jangan memilih barang kemas terlalu mahal
cukup dengan design yang korang berkenan..
tapi dengan harga yang murah.. tak perlu lah sebab branded atau apa..
yang penting cantik dan murah

p/s: baru bayar deposit.. barang tak dapat agi.. tunggu lagi.
post signature

4 surat cinta ♥ :

elly hamzah said...

owh..bagusnye dio, biarlah bersederhana yerk! xperlu berlebih2an..ni wat mizi sayang neh!

l.i.n.n سي ڤاري ڤاري said...

takdak duit manyak dah makcik. :p

kena jimat cermat

lien said...

hoh..bestnya dapat cuci mata tgk barang kemas ni..tapi skrunk ni harga emas mahal sangat la..hukhkk

l.i.n.n سي ڤاري ڤاري said...

tu pasal lien. tapi nak buat camne. kena beli jugak. hukhuk..

cuci mata sampai naik rabun. ahaks