Sunday, February 13, 2011

cerita tentang seseorang


dear diary,
hari ni takmo tulis entry about hantaran bagai
today nak cerita tentang seseorang
seseorang yang asing..
tapi berada di luar sana..

lelaki kadang mudah menyatakan cinta
kepada sesiapa saja yang dikehendaki
sama ada ikhlas atau tidak.. hanyalah dia yang mengetahui

wanita sering kali lemah dengan belaian lelaki
sama ada dia rela atau terpaksa..
itu hanyalah dia yang mengetahui
dia terlalu banyak cerita untuk disebarkan
sehingga sendiri keliru dengan apa yang ingin dikhabarkan..

sama ada benar..atau pembohongan
hati yang lain telah terluka dengan dashyat nya.

insan yang mengharap,
hanya menjadi penonton di sebalik cerita yang dimainkan
ibarat wayang yang dipertontonkan secara sulit
namun akhirnya satu persatu dibongkarkan di hadapan mata
haruskah lagi dia bertahan...

duhai teman,
tabahkan hati mu..
dia tak semestinya terbaik untuk mu..
biarlah dia berlalu dengan kisah cintanya..
biar lah dia berlari untuk mengejar dari satu ke satu yang lain
kau terlalu suci untuk diperlakukan begitu..
bertabahlah.. duhai teman.
semoga Allah SWT memberikan kekuatan untukmu.
post signature

5 surat cinta ♥ :

achik ezam said...

secara peribodinya lelaki hanya bersemangat dalam 3-6 bulan pertama.

bila dh berjaya menjadi couple dia akan slowdown dan menjadi monotonous.

back to square 1


the thrill of 'fishing' kot yg membuat dia semangat :))

l.i.n.n سي ڤاري ڤاري said...

mungkin lah kot.. bila dia dah fishing dapat.. then dia akan balik kepada yang asal.

pelik betol sikap lelaki.

l.i.n.n سي ڤاري ڤاري said...

mungkin lah kot.. bila dia dah fishing dapat.. then dia akan balik kepada yang asal.

pelik betol sikap lelaki.

elly hamzah said...

klo still di alam kapel..memang xleh blah!sbb 'dia' blom menjadik milik sape. 'dia' berhak pilih dan trus memilih.,

tapi klo kawen..kata org2 tua; 5thn pertama adalah penentu kebahagiaan setipa pasangan. klo 5thn terus berpanjangan tanpa apa2 masalah..InsyaAllah, ianya akan kekal selamanya.

tapi..ade je yg berpuluh thn kawen pon..still tersasar. oleh itu, hanya kepada-NYa kita memohon. amin

l.i.n.n سي ڤاري ڤاري said...

betol tu makcik.. amin jugak la saya pun. huhu