Friday, March 4, 2011

saman dan pdrm -langsung tak efisien!!!!


(entry nih melepaskan perasaan angry!! aku memang hangin)
27.02.2011
bila kerajaan duk war-warkan yang kompaun saman
yang kena blacklist... aku pun pergi la nak membayarnya
sebab aku tetiba dah masuk senarai blacklist..
so seawal jam 10 aku dah bertenggek kat IPD
pastu pusing ke pejabat pos berdekatan di pengkalan chepa..

oh no!!!!!!!
korang just imagine no giliran aku tu.. sanggap giler
perghhhhh 
405 
orang lagi kat depan
hak nih okay skit....
98 
orang di depan...
so aku decide utk stay kat pejabat pos...
sambil aku call staf untuk datang .. supaya dia boleh tunggu dia IPD...

tick tock tick tock..
siyes naik bengang!! line offline.. macam hape.. lembap nak mampus..
bila je online.. 2 minit je... lepas satu orang
offline pulak lebih 2 jam... dah pukul 2 lebih.. aku dah mula lapar..
staff aku datang aku suh ke IPD.. sanggap lagi dia disana..
mane taknye.. bodoh tak bodoh..
nak suh orang pi bayar saman.. orang datang punya lah ramai
kaunter semak bukak 1
kaunter bayaran bukak 1 kaunter...
tak efisien langsung!! apa ko ingat aku nih tak kerja ker?
pakcik makcik yang datang tu.. takder benda nak buat ker?
yang aku pasti..polis lain berlonggok jer duk kat dalam office..
pasal aku masuk gak bahagian personal.. untuk tgk pasal apa aku kenal saman
dapat lah tgk gambar kereta aku... macam dem!!! arghhh
lagi pakcik polis tu cakap..
"ngan awak saya kasi free je.. biasa nak tgk gambar kena bayar rm10 hengget"
bengong ke ape..??? salah ke aku tgk bukti kesalahan aku
mane tahu ko sesuka ati je amek gambar aku..
tu mujur aku tak sound.. saya nak tgk video!!! 
sebagai bukti. gambar tu korang boleh amek kat mane2
kat parking pun boleh..setakat gambar no plate je ngan bonet belakang je...
argh..sangat bengom..

masa berlalu
semua orang duk merungut... aku pun sama..
just imagine la.. kul 10.30 kaunter tiket dah tutup..
so yang ada yang amek tiket seawal pagi la..

lagila dem kalau tgk kaunter tu bukak 1 je.. cam hape kan.. 
buah duku betol!!!!
lagi nak bagi pejabat pos.. alih2 asyik offline.. bajiro betol....

yang pasti kul 6.45 baru aku boleh bayar.
tu pun ada abang tu kasi no kat aku.. no
2351
apapun nyesal aku gi bayar,, lepas aku baca nih
perihal saman--->ketip sini
menyesal !!!!
oh aku memang emosi ari ni...
sila faham !!
post signature

2 surat cinta ♥ :

elly hamzah said...

saman ekor tu dah satu hal, bowok lah laju2 lagi. pah, kalu jupo cik kura2, baru benti oke. save d animal 1st. pas tu pecut smula. hahahhaaa

l.i.n.n سي ڤاري ڤاري said...

haha. makcik tahu tahu je kalau bab animals cenderung utk brek mengejut. haha