Monday, March 14, 2011

aku dan mekap!


brush
lately stress melampau-lampau
so makin rajin lah aku menelaah internet..
surfing sana sini..
bab masuk online shopping tu yang tak tahan tu! membeli ajek!
tapi.. memang duk mencari brush yang ala-ala michelle phan tu
akhirnya jumpa jugak..
*haih..lambat lak sampai parcel..
comel kan???? suka..
sebenarnya before aku dah beli dah..
brush...satu set. tapi agak tak sesuai for travel
beli yang travel before macam tak berapa best.. huhu
hambek ko!!! inilah dia yang aku dah beli.. penuh!! 
takkan travel nak bawak semua. haihhhhh!!
*kalah mak andam okeh!

eyeshadow.
aku pengguna clinique yang tegar
barang mekap ngan pencuci muka semua clinique.
ngam ngan kulit aku jenama neh
comel kan??? memang comel. berbaloi pakai clinique..
tapi lately aku duk terpengaruh ngan youtube..
depa duk pung pang pung pang.. mekap ala arabian
aku pun nak jugak.. mekap dia pehhhh melekat
so aku survey-survey.. aku jumpa la..
khas untuk traveller cam aku..senang 
comel..color dia shimmer.. packaging dia comel.. macam beg.
sangat lawa kaler dia.. bau macam rose..
tang lipstick tu.. aku tak pakai pun.. takut berkeratu bibir aku. ahaks
so aku sekrang dah boleh mekap ala-ala arabian!
murah dua kali ganda dari clinique okeh..harga dia!! haih
*sila jeles..
kah kah ..sebelum nih dah beli yang nih!!! 
bila nak abis tak tahu.. oh manly!

concealer
so far clinique takde concealer pallette
ada yang biasa je.. yang aku duk pakai tu la..
so aku kira aku perlu bertukar ke jenama yang lain.
mencari dimana palette yang sesuai..
pernah dengar coastal scents?
kalau tak tahu sila google...lawa sangat concealer dia
dan ini kilang sama membuat produk coastal scents
cuma packaging dia takder logo coastal scents
huhuhu.. lagi comel.. quality yang lebih kurang sama..
lebih murah.. sebab takder apa printed depan kotak..

so sekrang aku faham..
tak semestinya barang murah tu tak cantik dan bagus
yang barang mahal tu semestinya la bagus kan *ngee
tapi yang murah asalkan tidak punyai side effect..boleh je dipakai.
bukan nyer orang tahu kita pakai barang mahal atau murah
**arghh..aku dah insaf **
pasni nak beli barang murah-murah je
say NO to shiseido.. to kose..to elizabeth arden
but still says YES to CLINIQUE!
ahaks...

pesanan penaja!! 
linn.. u have to stop online shopping!!!

p/s: mesti balance duit banyak nih kalau dapat save bab makeup!
post signature

2 surat cinta ♥ :

ROSE said...

tuan punya blog, ble i tnya, kat mana u beli pallete tu?

l.i.n.n سي ڤاري ڤاري said...

i beli online from facebook