Friday, February 19, 2010

kisah sekolah menengah

aku daftar masuk Sekolah Menengah Kebangsaan Marang
pagi-pagi kena bangun naik bas pasal sekolah jauh
masuk tingkatan satu sampai tingkatan 5.. aku dah tak jadi pengawas
cam biasa mak aku daftar lambat.. kena duk kelas belakang
tapi setiap tahun aku naik kelas je.. dapat no 1 aje.. kehkeh

sekolah menengah agak fun..
aku takder la popular sangat
tapi byk jugak surat nak jadi adik, kakak dan abang angkat
surat "saya nak berkenalan"
pun boleh tahan banyaknya.. 
(crap..perasan.. tapi cam siyes that real)

aktiviti sukan mmg tak menjadi kegemaran
kecuali pernah jadi wakil sekolah acara badminton
kahkahkah..tu pun kalah.. dem gabra..
bab badan beruniform mmg top..
mula-mula PBSM .. then masuk tingkat 4 dan 5
masuk Kelab Bomba dan Penyelamat..
selalu tak pernah ketinggalan bab perkhemahan, seronoknye..

paling takleh lupa kelas teakwondo..
peh setiap jumaat kul 3 petang ..tercongok kat dewan sekolah..
wajib.. haha.. main tendang2 pukul2...lawan2..
best giler...skrg sampai jugak aku ke bar itam
pastu malas dah...

dulu kat sekolah teror sejarah tapi bile cikgu suh masuk kuiz sejarah
dem .. duk atas pentas jadi gabra.. sah aku ada penyakit kalut
biler berdepan orang ramai.. ngeee...
cuba nak kuatkan diri sket.. cecece masuk nasyid..
sore tak best mane pun. tapi nasyid tu menang peringkat daerah..
kire hebat lah kan...

tingkatan 4 dan 5 paling best sebab kami stick dua tahun bersama
tapi tingkatan 5 sekolah tukar nama
Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Lela Segara
kami dah tak tukar kelas.. geng semua best
cikgu pun sporting gile.. bab skandal mmg tak leh blah
tapi aku wat tak layan je.. malas nak rasa diri popular..(perasan lagi)

macam-macam perangai budak kelas..
kemain kelas sains.. tapi nak gi makmal ..semua malas..
paling naya kelas fizik.. giler belajar setahun je..
sebab tingkatan 4 amek kimia biologi prinsip akaun..
giler kan.. dah kitaorg tingkatan 5..main tukar pulak
kimia biologi fizik..
dah lah cikgu yang ajar fizik 11 tahun tukar sekolah
cikgu yg tinggal fizik 11 tahun ajar kita orang
gile... mmg gile.. kita org amek inisiatif sendiri je
sampai kena gabung dengan kelas sebelah..haha belajar fizik
mujur laaa lepas fizik time spm...amin

apapun.. korang setiap satu geng aku mmg best
(oh bangga..sekarang SMKTLS dah tersenarai golongan PREMIER SCHOOL)

11 surat cinta ♥ :

elly hamzah said...

wah..hebat sekolah mak cik tu, dh dpt title premier school yer..tapi,bukan nk kata r..makcik tu time u bukan main lagi leh pulak jalan2 dr umah sewa ke bandar kb..merayap tiap2 ari/ malam...hahahaha, kata sukan xsuker(oo..sukan berjalan mmg terror kan?)..hehehe-memory is memory!!!

deus X machina said...

uwaaa
mengimbau kenangan lalu ni

tak nak perasan popular kunun
entah2 time form 5 ada ramai adik angkat
erk777

GhOsToNe said...

windu pd skolah mennengah jgk!

Linn سي ڤاري ڤاري said...

@deng- sukan merayap ngan awak la memalam

@ deus- cam mane tahu :P

@ghostone- urm.. kan kan..

gyant said...

wao...bernostalgia nih kayaknya...

elly hamzah said...

weh..ngan sy ker?silap kot!byk ngan org lain tuuuu..hehehhee

hans said...

hahahah
lawak jer surat2 cinta nak jadi abang,akak dan adik angkat
lawak2

Linn سي ڤاري ڤاري said...

gyant- hihi mengimbau kenangan lalu
deng- urm... yekot..?
hans- haha.. lawak kan?

hans said...

yups
lawak

fiD said...

arh!!!!!!

aku rindu ngan skola jugak ni kak,,,

Linn سي ڤاري ڤاري said...

urm... semua rindu sekolah neh