Thursday, October 20, 2011

surat untuk kucing.. ALLEN.




malam ni mummy rasa sunyi sangat
malam pertama mummy sedar allen dah takder
mummy rasa rindu sangat kat allen

mummy ingat lagi masa pertama kali mummy
amek allen dari penang..
allen ada 7 adik beradik.. semua banyak color
sebab tu anak allen semua color pelik2
allen paling gemok tapi paling comot. but allen too active..
melompat jer time hari tu .. so cute.
mummy amek keputusan amek allen. walaupun masih ada
kaler putih, oren dan sebagainya.

mummy beli cage bagi allen, kita sama-sama naik feri dari penang
terus naik bas menuju ke alor star. sebab mummy ada kerja kat sana
malam tu kita bertolak balik dengan bas.. terus ke kota bharu
allen meraung duk lam bas. tak mo duk dalam cage
mummy amek letak kat mummy. allen diam..
allen naik kat bahu mummy then tidor kat situ. sangat comel. allen tido.. diam
pastu mummy nampak allen tergolek jatuh dari bahu mummy sebab bas brek mendadak
tak sempat mummy pick allen, allen dah bangun dan panjat semula bahu mummy
masa tu mummy rasa.. allen sangat la independent.. as like mummy

sampai di kota bharu. allen asik nangis. allen takmo kawan ngan amber
nak kawan ngan mummy je. mummy layankan je. sampai la allen besar.

allen tidor selalu dengan mummy. selalu urut mummy
kadang2 sampai berbekas calar sebab kuku allen tajam.
bukan salah allen, salah mummy tak kerat kuku allen.

allen bagi amber zuriat.. sangat mummy terkejut
allen boleh menghasilkan zuriat sebab buah zakar allen ada satu je.
sampai mummy pun confius adakah anak amber
anak kucing yang orang tinggalkan suh mummy jaga ari tu
tup tup anak amber kuar kaler hitam..
snowie, merlin dan cullen
snowie dan merlin dah menghasilkan zuriat yang comel-comel
cullen terlebih dahulu meninggalkan kita.

hidup kita sangat bahagia.
adanya allen, amber, snowie, merlin, darice, eden dan liffy.
seperti biasa setiap pagi mummy akan kemaskan tempat makan korang
mummy masukkan satu-satu dalam cage sebab taknak korang basah.
mummy nampak allen takder. mummy cari serata tempat.
mummy panggil allen , allen tak sahut balik mummy.. hati mummy risau
mummy rasa nak nangis tapi mummy kuatkan hati maybe allen merajuk ngan mummy
atau nak main sorok-sorok ngan mummy.

rumah kita tinggi. tingkat 29.. mummy turun ke tingkat 9
mummy lega sebab tiada kelibat allen kat situ
mummy yakin allen ada kat rumah .. sebab allen tak jatuh..
mummy cari lagi kat kitchen, drawer, kota kasut segala kotak-kotak yang ada
allen masih tak ada.

mummy dah lewat. mummy kena pergi kerja. mummy harap bila mummy balik
alllen ada kat pintu tunggu mummy balik.. sampai kul 4 mummy tak sedap hati. mintak balik awal,
mummy balik rumah tgk allen takder. mummy panggil lagi dan cari seluruh rumah hingga ke celah-celah sudut semuanya hampa.. allen tetap takder..

mummy turun lif ke tingkat 9 semula. takut allen terjatuh dan mummy terlepas pandang. tapi hampa namun mummy lega.. mummy  terus ke tingkat 8, takut allen jatuh dari balkoni rumah kita .. tapi allen takder. sekali lagi mummy lega... mummy naik ke rumah.. mencari lagi..

mummy ambil keputusan cari allen dari tangga kecemasan. mummy naik ke tingkat 30 sebab allen pernah nyorok kat situ, tapi takder.. so mummy turun dari tingkat 30 sampai 8 menerusi tangga.. sambil memanggil allen. tapi hampa.. namun mummy lega. sebab mummy rasa allen maybe ada nyorok dalam rumah ..

sampai tingkat 8, mummy jumpa makcik dan pakcik cleaner. mummy duk panggil allen. dorang nampak mummy  then mummy tanya dorang
" nampak kucing linn tak? "
dorang cakap
" kucing linn kaler hitam ker?
mummy dah nak nangis. sebab mummy rasa bila dorang tahu. mesti bkn perkahabaran baik
" ah ah kaler hitam"
dorang tgk mummy.
" kucing lin dah takder. pakcik dah tanam . jatuh kat tingkat 9 dari balkoni. "
mummy tak percaya
" maybe bukan kucing linn, ada bulu tak kat tengah perut dia"
mummy tanya sebab allen takder bulu . suka sangat jilat dan membersih
" tak perasan sebab mati nyer duduk kaki kebawah. sempurna. color hitam, besar sangat "
mummy dah start nangis. sebab mummy tahu tu adalah allen, hero mummy..

naper tinggal kan mummy cepat sangat?
naper tak hati-hati sampai tergelincir?
naper buat mummy rindu kat allen?
naper buat mummy sedih?

Allah SWT je tahu betapa mummy sedih bila allen takder. mummy nampak allen kat mana-mana dalam rumah neh.. buat hati mummy sebak.. masa makan tadi mummy salah panggil nama allen lagi.. bila mummy sedar allen takder, mummy nangis lagi.. mummy tahu mummy kuat sebab tu Allah SWT uji mummy dengan kehilangan allen. maaf sayang, mummy tak sempat tgk allen masa terakhir allen pergi.mungkin Allah SWT yakin yang mummy tak cukup kuat untuk tgk allen saat terakhir.

mummy cuma nak allen tahu.
mummy sayang allen. sayang sangat
allen duk baik-baik ngan kiko kat sana ehs
mummy pun rindu kiko..
kiko dah lama tinggal kan mummy
mungkin Allah SWT nak allen temankan kiko plak.
nanti allen carikan cullen cakap cullen mummy sayang dia.

..allen..
mummy sangat rindu.
post signature

3 surat cinta ♥ :

izaFiza said...

kak ling.sedihnya.termenangis sy.=(

elly hamzah said...

saya sedih jugak ok!

elly hamzah said...

owh..bila baca nama cullen, saya sedih gileee..sama cam makcik jugak!